EuroMillions

Lotterier

EuroMillions är ett av de största lotterierna i Europa, det kom till i början av 2004 och blev snabbt mycket populärt. Lotteriet började i Storbritannien, Spanien och Frankrike och spred sig sedan till ytterligare sex länder. Idag är det sammanlagt nio europeiska länder som tar del av lotteriet och du som befinner dig i Sverige kan enkelt ta del av spelet via nätet. Där finns det olika hemsidor som erbjuder dig spel i EuroMillions. Tyvärr kan du som bor i Sverige inte köpa lotter hos ombud. Att delta är enkelt och går snabbt, du behöver endast välja ett antal siffror på din lott eller låta datorn välja ut siffrorna automatiskt. Det kostar 35 kronor för att delta med en lott och du kan spela på flera lotter samtidigt. Dragningen sker två gånger i veckan.

För att vinna den största jackpotten i EuroMillions krävs det att du får alla nummer rätt. När du ska delta i spelet får du börja med att välja fem nummer av 50 och två så kallade “stjärnnummer” av 1–12. Om du har spelat någon form av lotteri tidigare vet du redan att ju fler rätt du har, desto mer kommer du vinna. Har du svårt att välja siffror kan du alltid välja att spela på en slumpmässig rad istället, vilket många gånger kan ge dig större chans att vinna med tanke på alla som spelar på sina turnummer/favoritnummer. Eftersom det är väldigt många som deltar i lotteriet kan jackpotten växa och ligga på flera hundra miljoner kronor. Dragningarna sker som sagt två gånger i veckan, varje tisdag och fredag klockan 20.45 svensk tid.

Att tänka på innan du deltar i lotteriet

Innan du deltar i EuroMillions måste du givetvis ta reda på hur det går till och vad du måste göra för att delta. För dig som har spelat på någon typ av lotteri tidigare kommer du känna igen reglerna och inte stöta på några problem. Även nybörjare kommer snabbt lära sig hur det går till eftersom reglerna är lätta att förstå och komma ihåg. Vi nämnde lite om att det är bäst att välja en slumprad istället för att spela på dina favoritnummer. Detta är på grund av att många spelare har samma favoritnummer och om det är flera som vinner på samma antal måste vinsten delas upp. Det finns dock sidor som låter dig “skydda” dina nummer. För en extra slant kan du lägga till detta och om du vinner då får du hela vinsten för dig själv.

Olika sätt att delta i EuroMillions

Förutom att köpa lotter att spela på finns det andra sätt som du kan delta i EuroMillions. Ett av dessa sätten är att välja en prenumeration. Det betyder att du spelar på samma nummer flera gånger i rad. Du kan välja hur många veckor du vill delta i, det högsta antal veckor är 52. Ett annat sätt att delta i lotteriet är att gå med i ett bolagsspel. I bolagsspel spelar du tillsammans med andra spelare. Alla spelare betalar en liten del för att spela på flera rader. På så sätt får du chansen att spela på flera hundra rader utan att behöva betala fullt. De eventuella vinsterna delas sedan upp mellan alla som har deltagit i bolagsspelet. Det finns även andra tillval om du vill ha större chans att vinna, dessa kan du läsa om på EuroMillions hemsida.

Sammanfattning

EuroMillions är ett lotteri som elva länder tar del av. Jackpotten kan växa upp till flera hundra miljoner kronor och om flera spelare vinner på samma nummer delas vinsten upp. Skulle du ha turen att vinna den stora jackpotten själv behöver du aldrig mer oroa dig för inte ha råd med någonting. Att bli ekonomiskt oberoende är något de flesta önskar att de kunde bli. Det är lätt att delta i EuroMillions. Som svensk är det bara att söka på nätet efter en sida som erbjuder spelet och där du kan köpa dina lotter. Det finns små tips om hur du kan gå tillväga för att få en så stor vinstchans som möjligt. Är du intresserad av detta kan du besöka EuroMillions hemsida, där finns all information du behöver.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *